Mikrofonkabel XLR-XLR - 5 meter

Mikrofonkabel XLR-XLR - 5 meter Visa större
Mikrofonkabel XLR-XLR - 5 meter

Mikrofonkabel XLR-XLR - 5 meter

Mikrofonkabel 5 meter. Frakt 0 kr.

Mer detaljer

Hoppa till:  | Produktinformation

169 kr & Fri frakt. Leverans inom 1-3 dagar.

  • 45 dagars öppet köp
  • Gratis support
  • Driftgaranti 3 år

Produktinformation

XLR-kabel 5 meter

Få din mikrofonkabel  inom 3 dagar. Lägg i varukorgen direkt! 

Balanserad XLR-kabel: En komplett guide

I den här artikeln ska vi utforska allt du behöver veta om balanserade XLR-kablar. Från dess historia och användningsområden till dess konstruktion och funktionalitet, kommer vi att ge dig all information du behöver för att göra det rätta valet för din anläggning.

Vad är en balanserad XLR-kabel?

En balanserad XLR-kabel är en treledad kabel som används för att överföra ljudsignal med hög kvalitet över långa avstånd. Det används oftast inom ljud- och musikindustrin och är en av de mest pålitliga och robusta kablar som finns tillgängliga på marknaden.

Varför använda en balanserad XLR-kabel?

Det finns många fördelar med att använda en balanserad XLR-kabel. För det första minimerar det brus och interferens, vilket leder till en högre ljudkvalitet. Dessutom är det mer pålitligt och kan överföra ljudsignalen över längre avstånd utan att förlora kvalitet.

Konstruktion av en balanserad XLR-kabel

En balanserad XLR-kabel består av tre olika delar: kabeln, kontakten och själva XLR-kontakten. Kabeln i sig är vanligtvis gjord av högkvalitativ koppar och är mycket flexibel för att enklare kunna användas i olika miljöer.

Kontakten på en balanserad XLR-kabel är ofta tillverkad av metall och är mycket robust för att tåla slitage och användning. Själva XLR-kontakten har tre stift: två heta och en jord. Dessa stift är viktiga för att överföra ljudsignalen och för att minimera brus och interferens.

Balanserade XLR-kablar i praktiken

Balanserade XLR-kablar används vanligtvis för att överföra ljudsignal mellan olika ljudenheter, till exempel från en mixer till en högtalare eller från en mikrofon till en inspelningsenhet. De är också vanligtvis använda inom live-musiksammanhang och inspelningsstudios.

Vårt urval av balanserade XLR-kablar

Vi erbjuder ett brett urval av högkvalitativa balanserade XLR-kablar, från en mängd olika tillverkare. Oavsett om du behöver en kort kabel för en mindre installation eller en längre kabel för en större anläggning, har vi något som passar dig.

Slutsats

En balanserad XLR-kabel är en viktig del av ljud- och musikindustrin och dess pålitlighet och höga kvalitet har gjort den till ett standardval för många professionella ljudtekniker. Vi hoppas att den här artikeln har gett dig en djupare förståelse för vad en balanserad XLR-kabel är och varför den är så viktig för ljudkvaliteten.

Hoppa till:

Frågor & svar

Inga frågor just nu.