Ljudmätare som är enkel att använda - Monacor SM-1

 Ljudmätare som är enkel att använda - Monacor SM-1 Visa större
 Ljudmätare som är enkel att använda - Monacor SM-1

Ljudmätare som är enkel att använda - Monacor SM-1

Undrar du hur starkt ljud du är utsatt för?

Med Monacor SM-1 kan du enkelt mäta ljudstyrkan i olika miljöer. Du kan mäta ljudstyrkor på mellan 40 och 130 decibel.

  • Kan skötas med ett enhandsgrepp
  • Mätningar med hög precision
  • Vikt 130 gram
  • Mäter ljudstyrkor mellan 40 och 130 decibel

SM-1 mäter med en noggrannhet på ± 3.5dB (94dB/1kHz) med dess elektretmikrofon.

Mer detaljer

Hoppa till:  | Produktinformation

990 kr & Fri frakt. Leverans inom 1-3 dagar.

  • 45 dagars öppet köp
  • Gratis support
  • Driftgaranti 3 år

Produktinformation

Specifikationer för Monacor SM-1 
Electret microphone cartridge
A-weighting
Functions max hold and min. hold
Backlit LCD, switches off automatically
6.3mm (¼') thread
Display - 3 digits LCD, 17mm
Frequency range - 100-8,000Hz
Measuring range - 40-130dB
Resolution - 0.1dB
Accuracy - ±3.5dB (94dB/1kHz)
Admiss. ambient temp. - 0-40 °C
Power supply - 9V battery (not suppl.)
Dimensions - 53x130x34mm
Weight - 130g

Få din ljudmätare inom 3 dagar. Lägg i varukorgen direkt!

Ljudmätare och decibelmätare – Välj rätt verktyg för ljudmätning

Att mäta ljudnivåer är av avgörande betydelse inom olika områden såsom byggindustrin, industriella miljöer, ljudteknik och mycket mer. För att upprätthålla en sund arbetsmiljö och följa riktlinjer och regleringar är det viktigt att ha tillförlitliga verktyg för ljudmätning till hands. Här kommer vi att utforska olika typer av ljudmätare och decibelmätare, deras funktioner och hur de kan hjälpa er att uppnå noggranna mätresultat.

Vad är en ljudmätare?

En ljudmätare, även känd som en decibelmätare, är en elektronisk enhet som används för att mäta ljudtrycksnivåer i decibel (dB). Den är utformad för att kvantifiera ljudnivåerna och ge användaren en tydlig uppfattning om ljudets intensitet. Ljudmätare är oumbärliga verktyg inom flera branscher och hjälper till att säkerställa efterlevnad av ljudrelaterade standarder och regleringar.

Olika typer av ljudmätare

Det finns olika typer av ljudmätare tillgängliga på marknaden, var och en med sina egna fördelar och användningsområden. Här är några av de vanligaste typerna:

  • Klass 1 och Klass 2 ljudmätare: Dessa ljudmätare är kategoriserade enligt internationella standarder för ljudmätning. Klass 1-mätare är av högsta precision och används oftast i professionella och forskningsmiljöer. Klass 2-mätare är mer lämpliga för allmänna användningsområden och uppfyller kraven för de flesta industriella tillämpningar.
  • Integrerande ljudmätare: Dessa mätare används för att mäta ljudexponering över längre tidsperioder. De tar hänsyn till ljudnivåer över tid och ger en indikation på det genomsnittliga ljudtrycket under en viss period. Detta är särskilt viktigt inom arbetsmiljön för att bedöma exponering för buller och vidta lämpliga åtgärder för att minska riskerna.
  • Frekvensviktade ljudmätare: Dessa mätare används för att mäta ljudnivåer inom specifika frekvensområden. De kan vara fördelaktiga vid arbete med ljudteknik, musikproduktion eller i miljöer där det är viktigt att analysera och reglera ljud i olika frekvensband.
  • Dosimeter: Dosimetrar är bärbara enheter som används för personlig ljudexponeringsmätning. De är idealiska för arbetsmiljöer där det finns behov av att övervaka individuell exponering för buller under längre tidsperioder. Dosimetrar ger användaren en noggrann bedömning av den sammanlagda ljudnivån som de har utsatts för under arbetsdagen.

Vad ska man tänka på vid val av ljudmätare?

När du väljer en ljudmätare eller decibelmätare för dina specifika behov finns det några faktorer som är viktiga att beakta:

  • Noggrannhet och kalibrering: Säkerställ att ljudmätaren är noggrant kalibrerad och uppfyller branschstandarder för att ge tillförlitliga mätresultat.
  • Mätfunktioner: Utvärdera vilka mätfunktioner som är viktiga för ditt användningsområde. Exempelvis kan du behöva en mätare som kan hantera frekvensviktning eller integrerande mätning.
  • Användarvänlighet: Välj en ljudmätare som är enkel att använda och har tydliga användargränssnitt och instruktioner. Detta kommer att underlätta för dig och ditt team att använda och tolka mätresultaten.
  • Hållbarhet och robusthet: Fokusera på kvalitet och hållbarhet för att säkerställa att ljudmätaren kan klara av användning i olika miljöer och tuffa arbetsförhållanden.

    Slutsats

  1. Att välja rätt ljudmätare eller decibelmätare är avgörande för att upprätthålla en sund arbetsmiljö och följa regler och riktlinjer för ljudnivåer. Genom att överväga olika faktorer som noggrannhet, mätfunktioner, användarvänlighet och hållbarhet kan du hitta en ljudmätare som passar dina specifika behov.

Hoppa till: Manualer | 

Manualer

Frågor & svar

Inga frågor just nu.