2-vägs hornhögtalare utomhus, musik & speaker - AMC MHQ 60HP

2-vägs hornhögtalare utomhus, musik & speaker - AMC MHQ 60HP Visa större
2-vägs hornhögtalare utomhus, musik & speaker - AMC MHQ 60HP

2-vägs hornhögtalare utomhus, musik & speaker - AMC MHQ 60HP

2-vägs hornhögtalare utomhus

MHQ 60HP är speciellt utformad för att leverera mycket god ljudkvalitet och är bra för en mängd olika applikationer. Den är mycket effektiv och kan användas för ljud över stora områden t e x idrottsplatser, parker eller fabriksområden.

  • Idealisk för utomhusbruk, IP66
  • 100 Volts-system
  • Effekt 60 Watt
  • 1-tums diskant och en 6,5-tums bas
  • Vikt 6,4 kg

Högtalaren är tillverkad av högkvalitativ plast som är resistent mot väder och vind, vilket gör den idealisk för utomhusbruk.

Mer detaljer

3 890 kr & Fri frakt. Leverans inom 1-3 dagar.

  • 45 dagars öppet köp
  • Gratis support
  • Driftgaranti 3 år

Välj dina tillbehör

Produktinformation

Specifikation 2-vägs hornhögtalare utomhus, musik & speaker - AMC MHQ 60HP

Effekt 60 W
Transformatoreffektuttag 60 W – 30 W – 15 W
100 Volts-system
Känslighet 98 dB (1 W/1 m)
Max SPL 116 dB (Pmax/1m)
Frekvenssvar 120 Hz – 18 kHz
Dispersion vid 1kHz 100 ° (H), 120 ° (V)
Skydds IP 66
Drivrutinstorlek 6,5” (165 mm) bashögtalare, 1” (25 mm) diskanthögtalare
Mått 365 x 328 x 272 mm
Vikt 6,4 kg
Material ABS-plast, U-typ aluminiumfäste

Färg Grå (RAL 7035)

Få 2-vägs hornhögtalare utomhus, musik & speaker - AMC MHQ 60HPinom 3 dagar. Lägg i varukorgen direkt!

Läs mer: Läs mer om produkten på tillverkarens hemsida 

Liknande produkter att överväga: Monacor IT-400TW

Professionell ljudupplevelse utomhus

När du befinner dig utomhus är det viktigt att ha tillgång till ett ljudsystem som kan leverera en professionell ljudupplevelse. Våra ljudpaket är särskilt utformade för att möta de unika kraven och utmaningarna som utomhusmiljöer kan innebära. Vi har noggrant valt ut högkvalitativa högtalare, förstärkare och tillbehör för att säkerställa enastående ljudkvalitet och pålitlighet.

Väderbeständighet och hållbarhet

När du investerar i ett ljudsystem för utomhusbruk är det viktigt att det kan stå emot väderförhållanden och vara hållbart på lång sikt. Våra ljudpaket är konstruerade med material av högsta kvalitet och är helt väderbeständiga. De kan tåla extrema temperaturer, fukt, UV-strålning och andra påfrestningar som kan uppstå utomhus. Du kan vara trygg med att våra ljudsystem kommer att leverera enastående prestanda oavsett väderförhållanden.

Vad är en hornhögtalare?

En hornhögtalare är en typ av högtalare som använder sig av en akustisk resonator, kallad horn, för att förstärka ljudet och förbättra dess effektivitet. Hornet är utformat för att fungera som en mekanisk transformer som ökar ljudtrycket och överför ljudvågorna mer effektivt till omgivningen.

Funktionsprincipen för en hornhögtalare

En hornhögtalare fungerar genom att omvandla den elektriska signalen från ljudkällan till ljudvågor med högre ljudtryck. Den elektriska signalen matas in i en högtalarförstärkare, som i sin tur driver högtalarelementet.

Högtalarelementet består av en membranrörelse som skapar ljudvågor. När ljudvågorna når hornet förstärks de genom resonansprincipen, vilket ökar ljudtrycket. Detta gör att ljudet blir mer kraftfullt och kan spridas över större avstånd.

Fördelar med en hornhögtalare

Hornhögtalare erbjuder ett antal fördelar jämfört med andra typer av högtalare. Här är några av de mest framstående fördelarna:

Högt ljudtryck och effektivitet

En hornhögtalare kan producera högre ljudtryck än andra högtalartyper vid samma ingångseffekt. Detta beror på att hornet fungerar som en akustisk transformer och ökar effektiviteten i ljudöverföringen.

Bättre direktivitet

Hornhögtalare erbjuder en bättre direktivitet än konventionella högtalare. Genom att styra ljudet i en smalare riktning kan hornhögtalaren leverera ljudet mer exakt till åhörarna och minimera ljudspridningen i oönskade riktningar.

Förbättrad basåtergivning

Genom att utnyttja hornets akustiska egenskaper kan högtalaren producera djupare och mer detaljerad bas. Hornets utformning bidrar till att förlänga basfrekvenserna och förbättra basresponsen, vilket ger en mer dynamisk och kraftfull ljudupplevelse.

Större täckningsområde

En hornhögtalare har förmågan att täcka stora områden med ljud. Genom att använda hornets riktade egenskaper kan ljudet spridas över längre avstånd med minimal ljudförlust. Detta gör hornhögtalare idealiska för stora evenemang eller utomhusanvändning där ljudet behöver nå ut till en stor publik.

Mer effektiv energianvändning

Tack vare hornets transformerande egenskaper kan en hornhögtalare generera högt ljudtryck och effektiv ljudöverföring även med lägre ingångseffekt. Detta innebär att en hornhögtalare kan vara mer energieffektiv jämfört med andra högtalartyper, vilket kan vara fördelaktigt både ekonomiskt och miljömässigt.

Användningsområden för hornhögtalare

Hornhögtalare har en bred tillämpning inom olika områden. Här är några exempel på användningsområden där hornhögtalare har visat sig vara särskilt effektiva: Till exempel kan hornhögtalare användas på sportarenor, i shoppingcenter eller på utomhusplatser där tydlig och kraftfull röst- eller musikåtergivning är nödvändig.

Sammanfattning

Vi hoppas att denna utförliga förklaring om hur en hornhögtalare fungerar har gett dig en djupare förståelse för denna speciella typ av högtalare. Hornhögtalare erbjuder unika fördelar som högt ljudtryck, bättre direktivitet, förbättrad basåtergivning, större täckningsområde och mer effektiv energianvändning.

Oavsett om du är en ljudentusiast, en ljudtekniker eller bara intresserad av ljudsystem, kan en hornhögtalare vara ett utmärkt val för att leverera en imponerande ljudupplevelse. Med sin kraftfulla och precisa ljudåtergivning har hornhögtalare bevisat sig vara användbara inom en rad olika områden.

Om du letar efter högkvalitativa hornhögtalare av bästa möjliga prestanda och ljudkvalitet, är det viktigt att välja en pålitlig och erfaren leverantör. Hos Musikbutiken kan du hitta ett brett utbud av hornhögtalare av högsta kvalitet och vi står redo att hjälpa dig hitta rätt lösning för dina ljudbehov.

Kontakta oss idag för mer information och låt oss hjälpa dig att ta din ljudupplevelse till en ny nivå med våra professionella hornhögtalare av högsta kvalitet.

Hoppa till: Manualer | 

Manualer

Frågor & svar

Inga frågor just nu.